Leerplein bovenbouw

Welkom in leerplein bovenbouw!

Leerplein bovenbouw kom je als eerste tegen wanneer je via de hoofdingang aan de Kendelweg de school binnenloopt. In de eerste drie lokalen aan de linkerkant vind je ons leerplein. Een leerplein met 60 leerlingen uit de leerjaren 6, 7 en 8. De leerkrachten van dit leerplein zijn juf Tineke, juf Laura, juf Nicole. Ook is juf Jessica werkzaam in dit leerplein als onderwijsassistent. Elke dag zijn er 2 à 3 leerkrachten aanwezig in het leerplein om de leerlingen te begeleiden bij hun ontwikkeling.

Wil je weten hoe een dag in de bovenbouw eruit ziet? Lees dan verder!
We starten 's ochtends op een vaste plek in een van de drie lokalen: leerjaar 6 in de leeuw, leerjaar 7 in de giraffe en leerjaar 8 in de olifant.
Op maandag, dinsdag en vrijdag starten we met een kwartiertje tutor-lezen. Op woensdag en donderdag vullen we dit kwartiertje met hiatentijd rekenen. Hierna komen sociale vorming, rekenen, spelling, Engels, verkeer, schrijven, huiswerk en close reading aan bod. Bij spelling wisselen de leerlingen van plek en sluiten ze aan bij het niveau dat bij ze past. Zo kan iedereen zich op zijn of haar eigen niveau ontwikkelen. Bij Engels, sociale vorming en close reading is het leerplein verdeeld in 3 groepen, waarin leerlingen van verschillende leerjaren met en van elkaar kunnen leren. Bij rekenen, huiswerk en verkeer zijn de leerlingen in hun eigen leerjaar ingedeeld en differentiëren we binnen het betreffende leerjaar.
Aan het einde van de ochtend staat het pleinwerken op de planning. De kinderen kiezen zelf in welk lokaal ze gaan zitten en waar ze mee aan de slag gaan. Voor leerlingen die extra hulp nodig hebben, zijn er op dat moment verlengde instructies.


De middagen staan in het teken van thematisch werken, gym, muziek en taal.
Voor thematisch werken gebruiken we IPC is het thematisch werken waarin verschillende leergebieden gecombineerd worden: aardrijkskunde, techniek, natuur, geschiedenis, internationalisering, mens en maatschappij en kunstzinnige vorming. We werken hier aan een thema waarin we door middel van vaardigheidsdoelen aan de verschillende leergebieden werken. Dit thema sluit aan op het taalthema.

Hopelijk hebben jullie een goed beeld van ons leerplein bovenbouw!
Groetjes
Leerplein bovenbouw.