Leerplein middenbouw

Welkom in leerplein middenbouw!

Wij zijn een groep kinderen van leerjaar 4 en leerjaar 5. In totaal zijn dat 34 kinderen, 18 van leerjaar 4 en 16 van leerjaar 5. Wij hebben het heel gezellig met elkaar. Iedere dag hebben we twee leerkrachten die ons begeleiden en instructies geven. Dat zijn juf Evi, meester Mike, meester Harrie en juf Riet.

Soms krijgen we les in onze leerjaargroep, maar het kan ook zijn dat we les krijgen in een gemixte groep waarin kinderen van leerjaar 4 én leerjaar 5 zitten. Dat noemen wij de panda's en de wolven groep. Ook doen we dingen met zijn allen, bv. de gymles of de lessen sociale vorming.

We werken thematisch bij taal en IPC.  Zo'n thema duurt meestal van de vakantie tot één week voor de volgende vakantie. In de laatste week voor de vakantie hebben we tijd voor andere dingen. Ook de leesteksten van close reading zijn zoveel mogelijk afgestemd op het thema van taal en IPC. Op het moment zijn we bezig met het thema ontdekkingsreizigers.

In ons leerplein leren we zelfstandig te werken en samen te werken. Om goed zelfstandig te kunnen werken, hebben we iedere week een weektaak. Daar staan de taken op die we af moeten maken. Om goed te kunnen werken oefenen we onze executieve functies. Dit jaar vooral: starten en doorwerken en goed luisteren naar elkaar.. Ook zijn we bezig om onze digitale vaardigheden te ontwikkelen. We leren bv. hoe we informatie op internet kunnen vinden, checken en te verwerken in presentaties.

Groetjes van de kinderen en de leerkrachten van leerplein middenbouw