Leerplein middenbouw

Welkom in leerplein 2 middenbouw!

In leerplein 2 zitten 37 leerlingen uit de middenbouw. Meester Harrie, Juf Nicole en Juf Tineke zijn verantwoordelijk voor deze groep. Elke dag staan er twee leerkrachten voor de klas en proberen we de kinderen op hun eigen niveau te begeleiden.

We starten de dag altijd samen in ons 'basislokaal' en daarna gaan de kinderen in verschillende groepen aan de slag. Aan het einde van de dag sluiten we ook weer gezamenlijk af. Soms wordt de groep per leerjaar verdeeld, soms worden de leerjaren door elkaar gemixt en sommige vakken doen we met het hele leerplein samen. Zodat kinderen van en met elkaar kunnen leren.
Rekenen, spelling, taal en begrijpend lezen staan bijna dagelijks op de planning. Daarnaast werken we thematisch aan de vakken rondom wereldoriëntatie en kunstzinnige vorming. Een thema duurt ongeveer 8 weken.

In leerplein 2 vinden wij het belangrijk dat iedereen zichzelf kan zijn en zichzelf kan ontwikkelen. Dat kinderen en leerkrachten zich prettig en fijn voelen en met plezier naar school komen. Elke dag geven de kinderen door middel van smileys op het whiteboard aan hoe ze zich voelen, om op deze manier samen in gesprek te gaan over hoe iedereen zich voelt.

Groetjes alle leerlingen en leerkrachten van leerplein 2!