Leerplein onderbouw

Hoi allemaal!

Wij zijn leerplein 1! Bij ons spelen, leren en werken alle kinderen uit de leerjaren 1 t/m 3. Kinderen die nog maar net op school zijn, leren eerst hoe ze zelfstandig kunnen werken en spelen. Stap voor stap worden de werkjes en opdrachtjes moeilijker. Natuurlijk wisselen we dit voor de jongste kinderen af met veel beweging. Tijdens het (buiten) spelen leren kinderen hoe zij samen met een ander kleine probleempjes kunnen oplossen.

Als kinderen daaraan toe zijn wordt er geoefend met alle voorwaarden die nodig zijn om te leren lezen en rekenen. Denk daarbij aan rijmen, klanken aan elkaar plakken tot een woord, tellen, werken met meer en minder, enz. Als kinderen ook die voorwaarden goed ontwikkeld hebben, starten zij met het leren lezen, schrijven en rekenen.

Hoe wij dit doen? We maken gebruik van verhaaltjes, liedjes en richten de speelhoeken zo in dat de kinderen spelenderwijs al veel leren. Daarnaast maken we gebruik van al het ontwikkelingsmateriaal uit de kasten. Voor het lezen en rekenen gebruiken wij methodes van leerjaar 3. De kinderen leren hun eigen werk plannen d.m.v. het planbord en de takenbrief.

Heel veel groetjes van alle kinderen en leerkrachten van leerplein 1!