Groep 8

Welkom in groep 8!
Wat leuk dat je een kijkje komt nemen in onze groep.
Bij ons in de klas zitten 26 kinderen en samen met juf Marloes en meester Mike maken we er een hardwerkend maar spetterend laatste basisschooljaar van.
In groep 8 is altijd wel iets doen… we zijn druk met o.a. rekenen, spelling, lezen, taal en begrijpend lezen om ons voor te bereiden op de IEP-toets in april.
Maar gelukkig is er ook tijd voor ontspanning en gezelligheid. We zijn op een ontdekkende manier bezig met de taalthema's, dit noemen we thematisch werken.
Hierbij worden creatieve vakken gekoppeld aan wereldverkenning en komen stiekem vaker dan opgemerkt ook nog onderdelen van rekenen en begrijpend lezen aan bod.
Naast al dat leerwerk is er dit schooljaar ook nog tijd om dit laatste schooljaar te vieren. In mei gaan we op driedaagse vol met spannende, verrassende en voor nu nog geheime activiteiten.
We sluiten het schooljaar af door als echte acteurs en actrices heel Siebengewald op te vrolijken met een geweldige en knallende eindmusical.
Omdat het dan toch wel erg moeilijk wordt om echt afscheid te nemen van onze basisschool verzorgt groep 8 "de laatste schoolmaaltijd" door een verrukkelijke BBQ te organiseren.
En daarna is het dan toch echt tijd om deze basisschool te verlaten en op ontdekkingstocht te gaan naar het grote avontuur genaamd "de middelbare school".
 
Groetjes groep 8