Groep 6

Groep 6

Dat zijn wij, 15 jongens, 6 meisjes en een juf. We zitten in het lokaal met het zoldertje, aan de rechterkant van de lange gang. Op het zoldertje staan de leesboeken, de spelletjes en het constructiemateriaal. Ook staan er een bankje en een luie stoel waarop je lekker onderuit kunt zakken om te lezen.
We hebben het prima naar onze zin in onze groep. Iedere dag werken en oefenen we hard, maar we spelen ook regelmatig een spelletje.
Dit jaar werken we voor het eerst met een weektaak. We houden daar op bij welke taken er klaar zijn, zodat we tijdens zelfstandige werktijden weten wat we nog af moeten maken. Als je klaar bent met de weektaak mag je uit een aantal klaar taken kiezen.
Vanaf de herfstvakantie houden we dit jaar allemaal voor het eerst een spreekbeurt en een boekenkring. Dat is best spannend zo in je eentje iets tegen de hele groep vertellen!
Daarnaast bereiden we -in een groepje van twee kinderen- iedere week een nieuwskring voor. De AVI-uit kinderen lezen iedere week in kleine groepjes voor uit het theaterlezenboek 'Verdwaald in Amsterdam'.
In onze groep ben je om de beurt 'kind van de week'. Als je 'kind van de week' bent mag je op de leeszolder lezen met een klasgenoot, krijg je een complimentenblad waar alle klasgenoten en de juf een compliment op hebben geschreven en mag je een spelletje uitkiezen tijdens de spelkring. Als je het leuk vindt, mag je ook iets van jezelf mee naar school brengen om aan de groep te laten zien.

Groeten uit groep 6