Groep 4/5

Welkom in groep 4/5!

Wij zijn een leuke, gezellige groep kinderen, die met onze meester en juf hard werken en ook plezier maken. We vinden het belangrijk dat iedereen in onze groep een fijne tijd heeft. Daarom hebben we met onze klas een missie opgesteld. Iedereen doet zijn best om die missie waar te maken, zodat het voor een ander ook fijn is in onze groep.
Natuurlijk moeten we ook het nodige leren. Naast de echte 'leer-vakken', zoals lezen, spelling en rekenen, werken we zo veel mogelijk aan verschillende thema's. Dit schooljaar zijn we gestart met het thema 'slapen'. Daarna zijn we verder gegaan met het thema van de kinderboekenweek: 'Vriendschap, kom erbij!'
Onder andere voor het vak rekenen moet het nodige geautomatiseerd worden. Hier werken we op verschillende manieren aan. Zo kunnen kinderen gebruik maken van flitskaartjes, of mogen ze leerstof met allerlei bewegingsvormen inoefenen. De tafel van 6 hebben we bijvoorbeeld geoefend door deze te joggen en door deze te zingen. De splitsingen hebben we bijvoorbeeld geoefend door deze te flitsen en door deze al gooiend met een bal te benoemen.
Wij hopen op een prettige samenwerking tussen kinderen, ouders en leerkrachten gedurende het hele schooljaar!