Groep 1/2

Hallo allemaal en welkom in groep 1/2 
 
Wat gezellig dat jullie een kijkje willen nemen in onze groep zodat jullie ook weten wat wij allemaal leren en doen. En dat is best veel hoor!
Maar eerst vertel ik iets over onze klas.
In onze klas zitten op dit ogenblik 22 kinderen, waarvan 7 kinderen in groep 2 en 15 kinderen in groep 1. Omdat wij een kleutergroep zijn, stromen er gedurende het schooljaar nog nieuwe kleuters in: 3 kinderen in groep 1 en 8 kinderen in groep "0".
Wij werken met 2 juffen. Willy werkt op maandag, dinsdag ,woensdag en donderdag. Patricia is er op vrijdag.
In onze kleutergroep werken we met thema`s uit de 'Piramide methode'. Tijdens ieder thema geven we een brief mee voor de ouders waarin te zien is welke woorden wij leren en welk cijfer of letter aan bod komt. 
Verder hebben we een programma 'fonemisch bewustzijn' (omgaan met klanken en letters) en ook 'pluspunt' (rekenen)komt ook aan bod. Ook werken we aan de sociaal/emotionele ontwikkeling met de methode 'goed van start'  en de methode 'prima'.
We spelen tijdens de werkles met veel verschillende materialen. Ook knutselen we veel, zingen we liedjes en leren van Knor welke muziekinstrumenten je kunt bespelen.
Alle kinderen van groep 2 zitten op dinsdag- en donderdagmorgen, voor een klein gedeelte, bij elkaar in een klas. Op dinsdag hebben ze een kringactiviteit over het fonemisch bewustzijn en op donderdag hebben ze een rekenkring. Ook de werkles volgen ze samen bij juf Nicole.
Juf Willy en juf Patricia werken dan alleen met de kinderen van groep 1.
Oki en het KDV werken ook op ongeveer dezelfde periode aan hetzelfde thema. Een thema werken we samen met hen uit en wordt op die manier grootser aangepakt.
 
Leuk dat je er was!

 
Groetjes de juffen van groep 1/2